Halstrad lax med brynt fänkål och palsternackscrème

4

Du behöver

  • 600 g laxfilé
  • 2 fänkål
  • 4 tomater
  • 1 knippe dragon
  • 1 knippe gräslök
  • 2 små palsternackor
  • 2 dl grädde
  • 0,5 pressad citron
  • salt och peppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Skär laxen i skivor, halstra i torr panna. Salta och peppra.
  2. Skär fånkålen i tjocka skivor med roten kvar. Bryn på båda sidor i olivolja. Skär två tjocka skivor av varje tomat och bryn tillsammans med fånkålen. Tillsätt dragonblad och skuren gräslök.
  3. Skala och koka palsternackan i grädden tills den är mjuk. Mixa slät och passera/sila. Smaksätt med pressad citron, salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept