Chorizo med friterad potatis, chilidipp och paprikasalsa

4

Du behöver

  • 4 chorizokorvar
  • 2 bakpotatisar

Paprikasalsa:

  • 2 röda paprikor
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk citronsaft

Chilidipp:

  • 1 röd chili
  • 1,5 dl majonnäs
  • 1 msk chilisås
  • lite pressad citronsaft
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Stek chorizon. Klyfta potatisen och fritera i varm olja, alternativt baka i varm ugn med olja.
  2. Rosta paprikan i torr panna tills skalet blivit svart. Låt vila, och dra sedan skalet av paprikan. Skär ner paprikaköttet i tärningar. Hacka löken och vitlöken, blanda med paprikan, olivolja och citronsaften. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Hacka den färska chilin fint, blanda med majonnäs och chilisås, citronsaft, salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept