Bräserat honungspenslat kycklingbröst med limekokta grönsaker och basilikasås

4

Du behöver

  • 4 kycklingbröst
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • lagerblad
  • vitpepparkorn
  • 2 schalottenlökar
  • 4 dl grädde
  • 1 knippe basilika
  • ev lite kycklingbuljong
  • 8 sparrisar
  • 1 broccoli
  • 100 g sockerärtor
  • 3 limefrukter
  • 2 msk honung
  • smör
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Koka upp vatten med morot, lök, lagerblad och hel vitpeppar. Lägg i kycklingbrösten, koka sakta i 8 min. Ta upp brösten och låt svalna (gärna i kyl).
  2. Lägg en klick smör i en stekpanna och häll i honungen. Glasera sedan kycklingbrösten med skinnet neråt tills det fått fin färg.
  3. Hacka och fräs schalottenlöken, tillsätt grädden och koka ihop. Smaksätt med saften från limen, strimlad basilika och salt och peppar. Använd gärna kycklingbuljong för att späda såsen.
  4. Vill man göra en smalare sås kan man ersätta grädden helt och hållet med buljongen.
  5. Koka de andra grönsakerna, och smörslunga i en panna tillsammans med limeskal.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept