Bröd till sliders eller miniburgare

25 m + 2 h
30 - 40 bröd
Från Nyhetsmorgon

Här är min egen hemlighet bakom en perfekt slider eller miniburgare! Förebild är det mexikanska brödet cemita poblana som jag upptäckte när jag bilade runt i USA på 90-talet och stannade ett par månader i Mexiko. Mexikanarna fyllde det med allt möjligt och det påminner om fransk brioche. /Sebastian

Tips! Brödet går utmärkt att frysa!

5 maj 2016
Visa mer
25 m + 2 h
30 - 40 bröd

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 1,5 dl mjölk, ljummen
  • 1 msk honung eller strösocker
  • 2 ägg
  • 1 ägg, till pensling
  • ca 4 dl mjöl
  • 50 g smör, smält
  • 1 tsk salt
  • sesamfrön
  • 3 msk olivolja, till pensling

Gör så här

  1. Blanda jäst, mjölk, honung/socker och 2 ägg i degbunken. Tillsätt mjöl, smält smör och salt. Arbeta degen i 5 minuter på låg hastighet i degblandare/assistent, eller 10 minuter för hand. Jäs 30 minuter i bunken.
  2. Ta upp degen på mjölat bord, men knåda inte. Forma 30–40 små runda bröd som får jäsa på plåt under bakduk i 1–2 timmar.
  3. Pensla med 1 ägg och strö över sesamfrön.
  4. Sätt ugnen på 220 grader med kombiånga. Har du bara en vanlig ugn så kör the old school-modellen och sätt in en ugnstålig bunke med vatten på ugnsbotten så att det bildas ånga. Ställ plåten mitt i ugnen och grädda i cirka 8–10 minuter, tills brödet har fått en ljus fin färg.
  5. Låt svalna på galler och pensla bullarna med olivolja, då blir de extra saftiga.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept