I samarbete med Kung Markatta

Broccolisoppa med tofukrutonger

30 m
6
Kung Markatta Broccolisoppa med tofukrutonger
Foto: Ann-Louise Hulter
30 m
6

Du behöver

  • 1 burk Kung Markattas kokosgrädde
  • 1 stor gul lök, hackad
  • 1 l vatten
  • 1 tärning Kung Markattas grönsaksbuljong
  • 1 msk grön curry
  • 2-3 broccolibuketter (ca 700 g)
  • 2 stora nävar färsk spenat
  • 1 stor näve färsk koriander
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Till servering:

  • 1 pkt Kung Markattas marinerade tofu, skuren i små kuber
  • 2 dl Kung Markattas fullkornsris, avsköljt
  • 1 pkt Kung Markattas tamarimandlar, grovt hackade
  • Kung Markattas kokosolja att steka i

Gör så här

  1. Koka råriset enligt förpackning. (Detta kan göras dagen innan för att påskynda matlagningen.)
  2. Skrapa ur det tjocka lagret kokosgrädde i burkens övre del och värm den försiktigt i en stor gryta. Stek lök och curry i kokosgrädden tills löken har blivit genomskinlig.
  3. Tillsätt resten av kokosgrädden, buljong, vatten, broccoli och spenat. Koka upp soppan och låt koka i några minuter tills broccolin har mjuknat. Tillsätt koriandern och mixa tills du får en slät soppa. Smaka av med salt och peppar.
  4. Stek tofukuberna i kokosolja på medelhög värme tills de har fått fin färg på alla sidor.
  5. Servera soppan i stora skålar toppat med en skopa råris, tofukrutonger, mandelbitar och färsk koriander.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Kung Markatta

Fler goda recept

Fler från Kung Markatta

Visa alla recept från Kung Markatta