Broccoliröra med ramslök och basilika

15 m
4
Från Nyhetsmorgon

Riktigt god grön röra med broccoli, ramslök, basilika och solrosfrön.

På våren och en bit in i försommaren använder jag ramslök som smaksättare innan det är dags för färsk vitlök. /Hannu

Tips! Om du vill blir det gott med parmesanost i, men då förlorar du broccolins sköna lätthet.

11 juli 2015
Visa mer
15 m
4

Du behöver

  • 2 broccoli (ca 500 g)
  • 10 ramslöksblad eller 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 kruka basilika, finhackad
  • 1-2 dl solrosfrön
  • ca 1 dl god olivolja
  • salt och nymalen
  • svartpeppar
  • ev riven parmesanost

Gör så här

  1. Bryt upp broccolin i små buketter, skala stocken och skär den i bitar. Koka stocken i saltat vatten några minuter innan du lägger i buketterna. Vattnet ska koka innan du lägger i broccolin, om inte tappar den mycket färg och blir grå. Slå av vattnet när broccolin nästan är mjuk och spola med kallt vatten för att avbryta kokningen.
  2. Mixa broccolin med rams- eller vitlöken, basilikan och solrosfröna i en matberedare. Tillsätt olivolja, lite i taget, tills du får en lagom krämig konsistens, smaka av med salt och peppar. Röran grånar lite på ytan om den står framme, men det döljer du lätt genom att röra om före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept