Brittas äppelkaka

Brittas äppelkaka
Foto: TV4

Den här kakan har en "rik" smak, trots få ingredienser. Fast, förstås, smör är det ju i den. Kakan blir ganska låg. Lättvispad grädde passar bra att servera till.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 1 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl smält smör
  • smör och ströbröd till formen
  • 2-3 äpplen
  • lättvispad grädde

Gör så här

  1. Smörj och bröa en form, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och strösocker poröst. Sikta mjöl och bakpulver i smeten växelvis med smält smör. Häll smeten i formen.
  2. Ta inte bort skalet från äpplena, utan skär dem bara i klyftor och lägg dem i ett vackert mönster på smeten. Grädda i 35-40 minuter i 175°.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept