Crème brulée med Bailey's och färska hallon

Creme brulee
Foto: Tv4

Receptet på crème brulée med Bailey's och färska hallon är beräknat till fyra personer.

Dryckestips från Britt-Marie
Tequila Rose, nr 697, 139 kr
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


14 maj 2012
Visa mer

Du behöver

  • 3 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 st vaniljstång
  • 5 st äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl Bailey’s
  • färska hallon

Knäcktäcke

  • 2-3 msk råsocker
  • 2-3 msk strösocker

Gör så här

  1. Koka upp grädden, mjölken och en vaniljstång som öppnats i två delar.
  2. Ställ sedan åt sidan och låt dra i 10 minuter.
  3. Vispa i äggulan och sockret i vaniljgrädden och häll i Bailey's.
  4. Låt dra ca 30 min, sila sedan och häll upp i låga formar.
  5. Grädda i vattenbad i 150 grader i ca 40-50 min, tills innertemperatur är 85 grader.
  6. Låt svala och förvara i kyl.
  7. Strö över ett tunt lager av råsocker och strösocker och karamellisera med en liten brännare eller i ugnen under grillen.
  8. Upprepa två gånger för bäst resultat. Serveras rumstempererad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept