Brioche - se & gör

koket.se
Brioche - se & gör
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Brioche - se & gör

7 ingredienser

10 h

Brioche är även känt under smeknamnet världens godaste bröd. Johan Sörberg vet knepen för att få till ett perfekt resultat. Spela klippet för att se hur han gör!

Se Johan Sörberg laga receptet

logo

Ingredienser

  • 480 g ägg
  • 40 g jäst
  • 800 g vetemjöl
  • 20 g salt
  • 80 g strösocker
  • 560 g smör, kallt

Pensling

  • ägg

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till degen, förutom smöret, i en degblandare.
  2. Tärna det kalla smöret och blanda ner lite i taget i degen.
  3. Plasta degen och låt vila i kyl över natten.
  4. Dela degen i passande storlek, gör till bollar och lägg i formar.
  5. Jäs till dubbel storlek, ca 1 h.
  6. Pensla med ägg. Grädda på 190 grader i 10-12 minuter.
  7. Ta ur formen och låt svalna.