Sallad med kyckling och curry

Sallad med kyckling och curry
Foto: Jeff Tucker/Kevin Hossler
4

Du behöver

  • 750 g kyckling, bröstfiléer utan skinn
  • salt och vitpeppar

Dressing

  • 2,5 dl majonnäs
  • 2 tsk curry
  • 1 msk honung
  • 1 msk vitvinsvinäger

Sallad

  • 4 st selleristjälkar, hackade
  • 3 st äpplen (exempelvis Fuji, Gala eller Granny Smith), urkärnade och tärnade
  • 125 g pekannötter, rostade
  • 1 st salladshuvud, hela blad

Gör så här

  1. Koka kycklingfiléerna
    Koka upp en stor kastrull med vatten.
  2. Lägg i ½ tesked salt och kycklingfiléerna. Sänk värmen och låt filéerna sjuda i 10–15 minuter tills de är genomkokta, 70 grader.
  3. Låt kycklingen svalna och skär den sedan i munstora bitar.
  4. Dressing
    Vispa ihop majonnäs, curry, honung, vinäger, ½ tesked salt och 1 nypa svartpeppar i en stor skål.
  5. Sallad
    Lägg i kyckling, stjälkselleri, äppelbitar och hälften av pekannötterna i dressingen och blanda ordentligt.
  6. Fördela salladsbladen på varje tallrik och lägg kycklingblandningen ovanpå.
  7. Strö över återstoden av pekannötterna och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept