Sallad med kyckling och curry

Sallad med kyckling och curry
Foto: Jeff Tucker/Kevin Hossler
4

Du behöver

  • 750 g kyckling, bröstfiléer utan skinn
  • salt och vitpeppar

Dressing

  • 2,5 dl majonnäs
  • 2 tsk curry
  • 1 msk honung
  • 1 msk vitvinsvinäger

Sallad

  • 4 st selleristjälkar, hackade
  • 3 st äpplen (exempelvis Fuji, Gala eller Granny Smith), urkärnade och tärnade
  • 125 g pekannötter, rostade
  • 1 st salladshuvud, hela blad

Gör så här

  1. Koka kycklingfiléerna
    Koka upp en stor kastrull med vatten.
  2. Lägg i ½ tesked salt och kycklingfiléerna. Sänk värmen och låt filéerna sjuda i 10–15 minuter tills de är genomkokta, 70 grader.
  3. Låt kycklingen svalna och skär den sedan i munstora bitar.
  4. Dressing
    Vispa ihop majonnäs, curry, honung, vinäger, ½ tesked salt och 1 nypa svartpeppar i en stor skål.
  5. Sallad
    Lägg i kyckling, stjälkselleri, äppelbitar och hälften av pekannötterna i dressingen och blanda ordentligt.
  6. Fördela salladsbladen på varje tallrik och lägg kycklingblandningen ovanpå.
  7. Strö över återstoden av pekannötterna och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept