Kycklingsallad med varm getost

Kycklingsallad med varm getost
Foto: Jeff Tucker/Kevin Hossler
4

Du behöver

  • 1,5 dl ströbröd eller panko
  • salt och nymald svartpeppar
  • 1 st ägg
  • 250 g färsk getost, skuren i 8 rundlar

Dressing

  • 1 st citron, rivet skal och saft
  • 0,25 tsk salt
  • 1 nypa svartpeppar
  • 1 tsk dijon- eller dragonsenap
  • 5 msk olivolja
  • 2 tsk dragon, färsk, finhackad

Sallad

  • 185 g mixsallad
  • 550 g kyckling, kokt eller grillad, strimlad
  • 2 msk rapsolja

Gör så här

  1. Panering
    Blanda ströbröd, lite salt och svartpeppar i en liten skål.
  2. Knäck ett ägg i en annan grund skål och vispa upp det med en gaffel.
  3. Doppa ena sidan av varje getostskiva i ägget, låt det rinna av ordentligt.
  4. Lägg den doppade sidan i ströbrödet och se till att den täcks ordentligt.
  5. Upprepa proceduren på andra sidan.
  6. Dressing
    Blanda citronskal, citronsaft, senap, dragon, salt och svartpeppar i en stor skål.
  7. Häll långsamt och under omrörning ner 5 matskedar olivolja till en jämn dressing.
  8. Vid servering
    Lägg i mixsalladen och kycklingen i skålen med dressing och blanda väl.
  9. Fördela salladen på tallrikar.
  10. Hetta upp rapsolja i en teflonpanna på medelhög värme.
  11. Stek getostskivorna i cirka 45 sekunder tills de börjar mjukna, vänd sedan försiktigt på dem och stek i 30 sekunder. Stek dem i omgångar om allt inte får plats på en gång.
  12. Fördela osten på tallrikarna och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept