Kycklingsallad med varm getost

Kycklingsallad med varm getost
Foto: Jeff Tucker/Kevin Hossler

Kycklingsallad med varm getost

Av: Brigit L. Binns

Från: Mat på minuten: sallad

14 ingredienser

Panerad chèvre är gott att toppa kycklingsalladen med. Receptet kommer från kokboken Mat på minuten: sallad.

Panko används ofta i asiatisk matlagning istället för ströbröd. Hittas i välsorterade matbutiker.


Här hittar du fler goda sallader.

Ingredienser

portioner
  • 1,5 dl ströbröd (eller panko)
  • salt
  • malen svartpeppar
  • 1 ägg
  • 250 g färsk getost, skuren i 8 rundlar

dressing

  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 0,25 tsk salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 tsk dijonsenap (eller dragonsenap)
  • 5 msk olivolja
  • 2 tsk dragon, färsk, finhackad

sallad

  • 185 g salladsmix
  • 550 g kyckling, kokt strimlad (eller grillad)
  • 2 msk rapsolja

Gör så här

Panering

  1. Blanda ströbröd, lite salt och svartpeppar i en liten skål.
  2. Knäck ett ägg i en annan grund skål och vispa upp det med en gaffel.
  3. Doppa ena sidan av varje getostskiva i ägget, låt det rinna av ordentligt.
  4. Lägg den doppade sidan i ströbrödet och se till att den täcks ordentligt.
  5. Upprepa proceduren på andra sidan.

Dressing

  1. Blanda citronskal, citronsaft, senap, dragon, salt och svartpeppar i en stor skål.
  2. Häll långsamt och under omrörning ner 5 matskedar olivolja till en jämn dressing.

Vid servering

  1. Lägg i mixsalladen och kycklingen i skålen med dressing och blanda väl.
  2. Fördela salladen på tallrikar.
  3. Hetta upp rapsolja i en teflonpanna på medelhög värme.
  4. Stek getostskivorna i cirka 45 sekunder tills de börjar mjukna, vänd sedan försiktigt på dem och stek i 30 sekunder. Stek dem i omgångar om allt inte får plats på en gång.
  5. Fördela osten på tallrikarna och servera.