Kalkonsallad

Kalkonsallad
Foto: Jeff Tucker/Kevin Hossler
4

Du behöver

Dressing

  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 4 msk majonnäs
  • 4 msk olivolja
  • salt och nymald svartpeppar

Sallad

  • 125 g grönmögelost, smulad
  • 125 g bacon, hackat
  • 1 huvud isbergssallad, tunt strimlad
  • 2 st avokado (små), skalade, urkärnade och tärnade
  • 4 st plommontomater, hackade
  • 250 g rökt kalkonbröst, tärnat

Gör så här

  1. Dressing
    Vispa samman vinäger, senap, worcestershiresås, majonnäs, olja och en nypa svartpeppar i en stor skål.
  2. Rör ner en fjärdedel av grönmögelosten.
  3. Sallad
    Fräs baconet i en gjutjärnspanna på medelhög värme i cirka 5 minuter tills det börjar få färg.
  4. För över bitarna till ett hushållspapper med hjälp av en hålslev.
  5. Lägg i salladen i skålen med dressing och blanda väl.
  6. Smaka av och salta och peppra om så önskas.
  7. Fördela salladen på fyra tallrikar och lägg avokado, tomater och kalkon ovanpå.
  8. Strö över bacon och återstoden av grönmögelosten.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept