Thaibiff och pak-choisallad

Thaibiff och pak-choisallad
Foto: Jeff Tucker/Kevin Hossler

En fräsch sallad med asiatiska smaker. Receptet kommer från boken Mat på minuten: sallad.

Flankstek är en styckningsdel som finns i välsorterade livsmedelsbutiker och i specialbutiker, säljs oftast i hel bit. Skär i diagonala skivor tvärs över muskeltrådarna.


Här hittar du fler goda sallader

.

22 mars 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g flankstek, rumstempererad
  • 4+2 msk rapsolja
  • salt och nymald svartpeppar

Dressing

  • 2 st limefrukter, saften
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 st schalottenlök, hackad
  • 1 tsk stark senap
  • 1 msk sojasås
  • 2 msk fisksås

Sallad

  • 150 g salladsmix med späda blad (finns färdigförpackade)
  • 0,75 dl myntablad, färska
  • 2 huvud pak-choi, ansade (de kraftigare bladen borttagna), tunt strimlade

Gör så här

  1. Gör i ordning en gas- eller kolgrill för grillning på hög värme.
  2. Alternativt sätt en grillpanna på hög värme.
  3. Pensla köttet runt om med 2 matskedar olja och salta och peppra ordentligt.
  4. Dressing
    Vispa ihop limesaft, vitlök, schalottenlök, senap, sojasås, fisksås och ¼ tesked svartpeppar.
  5. Häll långsamt och under omrörning ner 4 matskedar olja och vispa till en jämn dressing.
  6. Grilla köttet
    Lägg köttet på grillgallret eller i grillpannan och låt det steka i 2–4 minuter på varje sida så att det fortfarande är lite rosa inuti.
  7. För över till en skärbräda och låt det stå i 5–10 minuter.
  8. Sallad
    Blanda salladsmixen, mynta och pak-choi med dressingen och rör om ordentligt.
  9. Skär köttet mot fiberriktningen i tunna skivor.
  10. Lägg skivorna på salladen och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept