Bresaola med citron och parmesan

Bresaola med citron och parmesan
Foto: Zeta

Bresaola med citron och parmesan

5 ingredienser

5 min

En förrätt medguldkant på mindre än 5 minuter! Bresaola med citron och parmesan.

Zetas Bresaola
Zeta bresaola

Zetas Bresaola

Tunna skivor av lufttorkat nötinnanlår - mild och fyllig. Tillverkad enligt italiensk hantverkstradition.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 2 förp Zeta Bresaola [ca 70 g]
  • Zeta Extra jungfruolivolja Guerrieri
  • Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån
  • citron (eller lime)
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Ta fram bresaolan ur kylen och låt det med fördel ligga framme en halvtimme. Smaken kommer fram bättre om bresaolan inte är kylskåpskall.
  2. Pressa lite lime eller citron över, ringla på lite olivolja.
  3. Toppa med hyvlad parmesan och lite nymald svartpeppar.
TIPS!
Tips från Zeta!
Olivolja – vad ska användas till vad?

Tips från Zeta!

Så väljer du rätt sorts olivolja!

Läs mer