Bredrandig tigerkaka

ca 1h
Tigerkaka
Foto: TV4

Randig som tigern blir kakan då en del av smeten blandas med kakao.

26 januari 2009
Visa mer
ca 1h

Du behöver

  • 200 g smör eller margarin
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl grädde
  • 2 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 citron, rivet skal

Gör så här

  1. Rör smör och socker vitt.
  2. Tillsätt äggen ett i sänder.
  3. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner, sist grädden.
  4. Slå 1/3 av smeten och blanda den med kakaon.
  5. Rör ner vaniljsocker och citron i resten av smeten.
  6. Slå den mörka smeten i botten av en smord och bröad kakform och den ljusa däröver. Grädda i nedre halvan av ugnen 45-50 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Bakredskap från kända varumärken

Bakredskap från kända varumärken Se fler

Fler goda recept