Bredrandig tigerkaka

Köket.se 26 januari 2009
Tigerkaka
Foto: TV4
Mjuka kakor

Randig som tigern blir kakan då en del av smeten blandas med kakao.

26 januari 2009
Visa mer
ca 1h
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 200 g smör eller margarin
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl grädde
  • 2 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 citron, rivet skal

Gör så här

  1. Rör smör och socker vitt.
  2. Tillsätt äggen ett i sänder.
  3. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner, sist grädden.
  4. Slå 1/3 av smeten och blanda den med kakaon.
  5. Rör ner vaniljsocker och citron i resten av smeten.
  6. Slå den mörka smeten i botten av en smord och bröad kakform och den ljusa däröver. Grädda i nedre halvan av ugnen 45-50 minuter.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Bakbunkar från kända varumärken

Bakbunkar Se fler

Fler goda recept