Brässerad oxkind med rotsellerikräm

2,5 h
4
Brässerad oxkind med jordärtskockspuré
Foto: TV4
Från Mitt kök

Brynta oxkinder som kokats möra med rödvin och kryddor blir festligt med kräm på rotselleri.

5 december 2015
Visa mer
2,5 h
4

Du behöver

  • 800 g oxkinder
  • matolja, till bryning
  • 2 rödlökar
  • 6 klyftor vitlök
  • 1 knippe timjan
  • 2 lagerblad
  • 1 fl rödvin
  • 1 l kalvfond
  • ev redning

Rotsellerikräm

  • 600 g rotselleri (ca 400 g skalad)
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 100 g brynt smör
  • färsk tryffel, riven till servering
  • jordärtskockor

Gör så här

  1. Putsa oxkinderna fria från senor. Dela i mindre bitar med löken.
  2. Bryn hårt i stekpanna så de får färg i matolja. Koka i ca 2 timmar med rödvin, kalvfond och kryddorna. Red ev av såsen med redning när köttet är mört.
  3. Rotsellerikräm
    Dela sellerin i mindre bitar.
  4. Koka mjuk i grädde och mjölk. Sila bort vätskan när sellerin är mjuk. Mixa slät i det brynta smöret.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept