Brässerad oxfilé med primörer

Brässerad oxfilé med primörer
Foto: TV4

Den djupfrysta oxfilén som finns i de flesta butiker passar utmärkt att brässera. Tina filén nästan helt, så blir den allra bäst.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1,2 kg oxfilé
  • 1,25 liter oxbuljong
  • 8 vitpepparkorn
  • salt och malen vitpeppar
  • 0,5 kruka färsk basilika

Till servering:

  • 4 potatisar
  • 4 morötter
  • 1 litet blomkålshuvud
  • 250 g broccoli
  • 4 salladslökar
  • 8 gröna sparrisar

Gör så här

  1. Skaka potatis och morot och skär i mindre bitar. Bryt blomkål och broccoli i buketter. Ansa salladslökar och sparris. Skär köttet i 8 lika tjocka skivor. Plocka av bladen från basilikan.
  2. Lägg köttet i en kastrull. Häll på så mycket buljong att bottnen täcks. Tillsätt pepparkornen. Koka upp och sjud i 10-15 minuter, tills köttet är så kokt som du önskar. Ta upp skivorna och håll dem varma.
  3. Häll i resten av buljongen i kastrullen. Koka upp och lägg i potatis och morot. Låt sjuda i ca 6 minuter. Lägg i blomkål, broccoli, salladslök och sparris. Koka upp och sjud ytterligare 5 till 8 minuter. Ta upp grönsakerna med hålslev och fördela på varma tallrikar. Fördela köttskivorna ovanpå och krydda med salt och peppar. Skeda över lite av buljongen, garnera med basilika och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept