Bräserad kyckling med grönsaker

Bräserad kyckling med grönsaker
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Bräserad kyckling med grönsaker

8 ingredienser

Att brässera betyder att man steker långsamt under lock. Resultatet blir både magert och saftigt.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 färsk kyckling
  • örtsalt
  • 1 lagerblad
  • 2 morötter, finstrimlade
  • 1 purjolök, finstrimlad (liten)
  • 2 dl hönsbuljong
  • soja

Tillbehör:

  • ris (eller nudlar)

Gör så här

  1. Krydda kycklingen runtom med örtsalt. Lägg den i en gryta med lagerbladet och de finskurna grönsakerna runtom.
  2. Blanda buljong och soja och slå över.
  3. Bräsera sakta under lock 35-40 minuter eller tills kycklingen är klar och köttsaften är genomskinlig.