Bräserad kyckling med grönsaker

Bräserad kyckling med grönsaker
Foto: TV4

Att brässera betyder att man steker långsamt under lock. Resultatet blir både magert och saftigt.

24 april 2009
Visa mer
1

Du behöver

  • 0,5 färsk kyckling
  • örtsalt
  • 1 lagerblad
  • 2 morötter, finstrimlade
  • 1 liten purjolök, finstrimlad
  • 2 dl hönsbuljong
  • soja

Tillbehör:

  • ris eller nudlar

Gör så här

  1. Krydda kycklingen runtom med örtsalt. Lägg den i en gryta med lagerbladet och de finskurna grönsakerna runtom.
  2. Blanda buljong och soja och slå över.
  3. Bräsera sakta under lock 35-40 minuter eller tills kycklingen är klar och köttsaften är genomskinlig.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept