Brännvinssill med ädel kavringmacka

Brännvinssill med ädel kavringmacka
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Brännvinssill med ädel kavringmacka

13 ingredienser

Den här brännvinssillen är både lättlagad och snabblagad. Servera en varm macka på kavring och ädelost till.

Ingredienser

portioner
  • 4 matjessillfiléer
  • 1 rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk dill, hackad

Sås:

  • 1 dl tomatjuice
  • 2 msk neutral olja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 dl strösocker
  • 10 hela nejlikor
  • 10 rosépepparkorn
  • 4 cl brännvin

Till servering:

  • 4 skivor kavring
  • 4 skivor ädelost

Gör så här

  1. Torka sillen och skär i mindre bitar. Blanda vinäger, tomatjuice och olja. Krydda med socker och nejlikor. Tillsätt brännvinet.
  2. Lägg sillen i en form och slå över tomatsåsen. Hacka lök och dill och krossa rosépepparen. Blanda och strö över blandningen. Ställ kallt till servering.
  3. 3.
  4. Värm ugnen till 225°. Lägg ädelosten på kavringen och gratinera i ca 10 minuter. Servera mackan till sillen.