Brännvinssill med ädel kavringmacka

Brännvinssill med ädel kavringmacka
Foto: TV4

Den här brännvinssillen är både lättlagad och snabblagad. Servera en varm macka på kavring och ädelost till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 matjessillfiléer
  • 1 röd lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk hackad dill

Sås:

  • 1 dl tomatjuice
  • 2 msk neutral olja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 dl strösocker
  • 10 kryddnejlikor
  • 10 rosé pepparkorn
  • 4 cl brännvin

Till servering:

  • 4 skivor kavring
  • 4 skivor ädelost

Gör så här

  1. Torka sillen och skär i mindre bitar. Blanda vinäger, tomatjuice och olja. Krydda med socker och nejlikor. Tillsätt brännvinet.
  2. Lägg sillen i en form och slå över tomatsåsen. Hacka lök och dill och krossa rosépepparen. Blanda och strö över blandningen. Ställ kallt till servering. 3. Värm ugnen till 225°. Lägg ädelosten på kavringen och gratinera i ca 10 minuter. Servera mackan till sillen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept