Bräckt oxbringa med brynta rotfrukter

Bräckt oxbringa med brynta rotfrukter
Foto: TV4

God och lite gammaldags är den här rätten, som man måste förbereda dagen före. Den rimmade, kokta bringan ska nämligen tillbringa natten i kyl under press. l gengäld behöver rätten inte så mycket tid precis före servering. Du som har bråttom köper färdigrimmad oxbringa.

25 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg rimmad oxbringa
  • 3 morötter
  • 1 bit, ca 200 g, rotselleri
  • 1 bit, ca 200 g, kålrot
  • 1-2 msk smör
  • salt och vitpeppar
  • 1 nypa strösocker
  • 1 liten knippa persilja

Gör så här

  1. Lägg oxbringan i kallt vatten, låt den koka upp, skumma noga och låt den koka 2-3 timmar tills den känns välkokt. Låt den svalna och ligga under press (en tallrik med en tyngd på) i kylskåpet över natten.
  2. Skala morötter, rotselleri och kålrot och strimla dem. Stek strimlorna sakta i teflonpanna med lite lättbrynt smör 3-4 minuter tills de fått lite färg. Krydda med salt, en aning socker och nymalen peppar.
  3. Skär oxbringan i tunna skivor och låt 1 msk smör bli brunt i het stekpanna. Stek skivorna hastigt. Lägg upp dem på tallrik tillsammans med de brynta rotfrukterna. Strö över hackad persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept