Bountys på dadlar och mörk choklad

Bountys på dadlar och mörk choklad
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Bountys på dadlar och mörk choklad

8 ingredienser

Dessa ljuvligt goda Bountys är gjorda helt utan tillsatt socker. Njut av enbart naturens sötsaker i detta godis. De är alltid superpopulära både till fikat eller som en bite efter en måltid. Godsaker som enbart innehåller nyttigheter är en riktig lyx, tycker jag. /Leila

Ingredienser

portioner bitar
  • 225 g dadlar, urkärnade
  • 200 g riven kokos
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 1,5 dl kokosgrädde
  • 1 limefrukt, skal av

Topping

  • 200 g mörk choklad 70 %
  • rostade kokosflakes

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser utom de till toppingen i en matberedare/mixer.
  2. Forma smeten till minibars och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Kyl tills de stelnat.
  3. Smält chokladen i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Doppa bitarna så att de täcks av choklad. Toppa med rostade kokosflakes. Kyl igen och förvara dem kallt.