Boullabaisse på enkelt sätt

Boullabaisse på enkelt sätt
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Boullabaisse på enkelt sätt

17 ingredienser

Få rätter är så berömda som den franska fisksoppan bouillabaisse. Den här varianten är något förenklad från originalreceptet, men väl så god.

Ingredienser

portioner
  • 5 dl fiskbuljong
  • 1 dl vitt vin
  • 500 g färsk fiskfilé
  • 2 purjolökar
  • 300 g krossade tomater
  • 1 tsk timjan
  • 1 lagerblad
  • 200 g räkor utan skal
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 250 g fänkål
  • 0,5 g saffran [1 förp]
  • 2 paprikor
  • 250 g musslor
  • 1 klyfta vitlök
  • olivolja, att steka i
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skär fisken i tärningar, 2x2 cm. Ansa och tärna purjolöken och paprikan, skala och tärna fänkålen.
  2. Fräs grönsakerna i lite olivolja, pressa ner vitlöken och slå på fiskbuljong, vitt vin och krossade tomater. Tillsätt saffran, lagerblad och timjan och låt koka i 10 minuter.
  3. Lägg i fisken och låt koka ytterligare 5 minuter. Tillsätt grädde och skaldjur, krydda med salt och peppar.