Boullabaisse på enkelt sätt

Boullabaisse på enkelt sätt
Foto: TV4

Få rätter är så berömda som den franska fisksoppan bouillabaisse. Den här varianten är något förenklad från originalreceptet, men väl så god.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 5 dl fiskbuljong
  • 1 dl vitt vin
  • 500 g färsk fiskfilé
  • 2 purjolökar
  • 300 g krossade tomater
  • 1 tsk timjan
  • 1 lagerblad
  • 200 g räkor utan skal
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 250 g fänkål
  • 0,5 g saffran (1 paket)
  • 2 paprikor
  • 250 g musslor
  • 1 vitlöksklyfta
  • olivolja att steka i
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skär fisken i tärningar, 2x2 cm. Ansa och tärna purjolöken och paprikan, skala och tärna fänkålen.
  2. Fräs grönsakerna i lite olivolja, pressa ner vitlöken och slå på fiskbuljong, vitt vin och krossade tomater. Tillsätt saffran, lagerblad och timjan och låt koka i 10 minuter.
  3. Lägg i fisken och låt koka ytterligare 5 minuter. Tillsätt grädde och skaldjur, krydda med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept