Borsjtj - rysk rödbetssoppa

Borsjtj - rysk rödbetssoppa
Foto: TV4

Denna klassiska soppa tar lite tid att göra, men det är värt besväret.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 kg märgpipa med ben
  • 2 liter vatten
  • 3 tärningar nötbuljong
  • 2 st lagerblad
  • 6-8 korn svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 st gul lök, i klyftor
  • 1 st morot, i bitar
  • 1 stånd fänkål, skivad
  • 1 klyfta rotselleri, strimlad
  • 7-8 st färska rödbetor
  • 1 litet stånd salladskål, finskuren
  • 1 msk Ättiksprit
  • 1 msk strösocker
  • salt
  • gräddfil till serveringen

Gör så här

  1. Skär loss köttet från benen och dela det i bitar. Lägg kött och ben i en gryta, slå på vatten och lägg i buljongtärningarna. Koka upp och skumma ytan. Tillsätt kryddorna.
  2. Lägg i lök, morot, fänkål, rotselleri. Tillsätt 4 skalade och delade rödbetor. Sjud grytan sakta under lock tills köttet är mört, cirka 1-1 1/2 timma.
  3. Smaka av soppan med ättika och socker. Vänd ner salladskålen och de resterande rödbetorna grovrivna. Ta upp benen. Servera soppan het med en klick gräddfil.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept