Borsjtj med prinskorv

Borsjtj med prinskorv
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Borsjtj med prinskorv

14 ingredienser

Till den här mustiga soppan använder du inlagda rödbetor.

Ingredienser

portioner
  • 2 förp consommé
  • 0,5 l vatten
  • 600 g inlagda rödbetor
  • 2 purjolökar
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 0,5 dl stjälkselleri
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 lagerblad
  • persilja
  • 0,5 citron
  • 3 dl gräddfil
  • dill
  • 6 prinskorvar

Gör så här

  1. Sila spadet från rödbetorna och spara det. Hacka rödbetorna. Skala alla grönsaker och skär dem i små bitar.
  2. Fräs alltsammans i gryta, späd med buljong och vatten. Tillsätt lagerblad och ett par matskedar hackad persilja. Låt soppan koka sakta cirka 1 timma. Sila grönsakerna och späd buljongen så du har en liter vätska.
  3. Tillsätt rödbetsspadet och citronsaft och koka upp. Lägg i grönsakerna och prinskorvarna. Smaka av med salt, peppar och en aning mejram.
  4. Blanda gräddfilen med hackad dill och lägg i soppan innan serveringen.