Pias sallad med vitlöksfräst sparris

Från Efter tio

Börje Salmings sallad med grön sparris, spenat och melon.

Nitratet i spenatbladen höjer den fysiska prestationsförmågan och är bra för potensen.

Se fler recept från

Efter tio


13 mars 2012
Visa mer
4

Du behöver

  • 250 g grön sparris
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 70 g babyspenat
  • 1 huvud romansallad
  • 250 g blandade småtomater
  • 1 st liten melon av valfri sort (t.ex. honungs- eller nätmelon)
  • 2 msk Pinjekärnor
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • flingsalt

Gör så här

  1. Bryt av den nedre torra delen på sparrisen. Grilla den hastigt eller förväll i lättsaltat vatten, 3–4 minuter. Lägg i kallt vatten.
  2. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Hetta upp olivolja med vitlökshacket och fräs avtorkad sparris hastigt i vitlök. Salta.
  3. Skölj spenat och salladsblad, riv salladen grovt och blanda det gröna i en stor skål.
  4. Halvera tomaterna och gröp ur melonen och blanda ner.
  5. Rosta pinjekärnorna 1–2 minuter i en torr panna.
  6. Vispa ihop olivolja och balsamvinäger och blanda i salladen. Salta och peppra.
  7. Lägg sparrisen ovanpå och garnera med pinjekärnor. Strö på några saltflagor
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept