Mustig älgfärssoppa

Mustig älgfärssoppa
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 400 g älgfärs
  • 2 st stora lökar
  • 4 st potatisar
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul paprika
  • 4 st köttbuljongtärningar
  • 12 dl vatten
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 tsk soja
  • 2 krm kajennpeppar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • smör till stekning
  • salt

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Skala och skär potatisen i tärningar.
  2. Dela och kärna ur paprikorna. Skär dem i tärningar.
  3. Fräs lök och paprika i en kastrull i smör ett par minuter.
  4. Tillsätt potatis, buljongtärningar, vatten, tomatpuré och paprikapulver. Låt koka under lock i ca 15 minuter.
  5. Bryn älgfärsen i lite smör i en stekpanna.
  6. Lägg ner färsen i soppan tillsammans med soja, kajennpeppar, pressad vitlök och ½ tsk salt. Låt koka på svag värme i ca 5 minuter.
  7. Serveras med vitt bröd, gräddfil och gärna ett glas rött vin.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept