Bookmaker toast med dijonmajonnäs

30 m
4
Från Nyhetsmorgon

En härlig bookmaker toast med grillat kött, majonnäs och ägg är perfekt bakismat.

20 juni 2015
Visa mer
30 m
4

Du behöver

Bookmaker toast

  • 400-500 g nötkött (tex biff, entrecôte eller oxfilé)
  • 4 grova brödskivor av surdegsbröd
  • 1 kruka plocksallad
  • 1 rödlök
  • 4 äggulor
  • 3 dl riven pepparrot
  • 20 g krasse
  • ev 50 g smör till stekning
  • 2 tsk flytande honung, till garnering
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja

Dijonmajonnäs

  • 2 äggulor
  • 1,5 tsk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2,5 dl rapsolja
  • 1 nypa salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Ta ut köttet i god tid så det är rumstempererat när du tillagar det. Salta och peppra köttet precis innan tillagning. Om du grillar köttet, smörj in det med olivolja. Stek i smör eller grilla köttet.
  2. Låt köttet vila i några minuter innan nu skär upp det i tunnare skivor. Salta och peppra köttet lite efter tillagning.
  3. Rosta brödet i stekpannan som du stekt köttet i, tillsätt lite mera smör och olivolja i stekpannan för att få mer mängd smakrikt fett från köttet. Om du använder grillen, smörj in brödskivorna i olivolja och rosta dem på grillen.
  4. Skölj salladen i kallt vatten, lägg den på en handduk så att du får bort vattnet från salladsbladet. Bryt salladsbladen i stora bitar.
  5. Skiva rödlöken i tunna skivor. Skala och riv pepparroten.
  6. Majonnäsen
    Blanda äggulor, senap och vinäger. Tillsätt olja droppvis under konstant vispning. Rör ner dijonsenapen i majonnäsen. Salta och peppra.
  7. Ta en brödskiva och följ turordningen för pålägget: 1. Majonnäs 2. Sallad 3. Kött 4. Rödlök 5. Pepparrot 6. En äggula (ovanpå pepparroten) 7. Krasse
  8. Ringla över lite honung och olivolja. Salta och peppra. Servera med en extra klick majonnäs vid sidan om toasten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept