Bönsalsa med apelsin och quornburgare

Bönsalsa med apelsin och quornburgare
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Bönsalsa med apelsin och quornburgare

8 ingredienser

En äkta salsa ska vara het, syrlig, lite söt och innehålla knapriga grönsaker eller frukter. En bönsalsa är dessutom mättande. Servera den till vegetariska quornburgare. Bröd behövs också för att göra måltiden komplett.

Ingredienser

portioner
  • 5 dl kokta kidneybönor (burk)
  • 1 rödlök
  • 1 grön paprika
  • 0,5-1 röd spansk peppar
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 apelsiner
  • 1 tsk salt

Till servering:

  • quornburgare

Gör så här

  1. Häll av och skölj bönorna. Skala och hacka löken fint. Skölj, dela, ta bort kärnor och skär paprikan i fina bitar. Lägg ingredienserna i en skål allteftersom de blir klara.
  2. Skölj chilifrukten. Dela den och skär bort mellanväggar och frön. Hacka fint. Skala och hacka vitlöksklyftan.
  3. Skala apelsinerna. Dela i klyftor, håll dig över skålen så droppar saften ner i den. Klipp klyftorna i mindre bitar. Lägg dem i skålen. Blanda allt. Strö över salt. Ställ kallt i ca 30 minuter. Stek quornburgarna. Rör i bönsalsan innan det är dags att servera.