Bönor med parmesan- och sardelldressing

15 m
4
Bönor med parmesan- och sardelldressing
Foto: TV4
Från Mitt kök

Kokta, blandade bönor som slungas i en krämig dressing med parmesan och sardeller.

12 maj 2015
Visa mer
15 m
4

Du behöver

Dressing

  • 2 stora klyftor vitlök
  • 3 sardellfiléer (i olja)
  • 1 citron, rivet skal från
  • 0,75 dl pressad citronsaft (ungefär 1 citron)
  • 0,5 msk dijonsenap
  • ca 2 dl parmesan, finriven
  • 1 dl olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 300 g blandade bönor, t.ex. vaxbönor och haricots verts

Gör så här

  1. Hacka vitlök och sardeller grovt och mixa samman med skal och saft från citron, senap och hälften av parmesanen. Tillsätt olivoljan – först droppvis och sedan snabbare. Mixa till en slät dressing och smaka av med salt och peppar.
  2. Ansa bönorna och koka dem al dente (absolut inte längre!) i saltat vatten. Skölj dem därefter direkt i iskallt vatten för att stoppa kokningsprocessen. Sväng runt bönorna med dressingen och toppa med resten av parmesanen. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept