Kryddglaserade rödbetor

Kryddglaserade rödbetor
Foto: Jan Bengtsson

Kryddglaserade rödbetor

Av: Bonniers kokbok (flera kockar)

Från: Bonniers kokbok

10 ingredienser

Rödbetor med smält smör smaksatt med ingefära, stjärnanis, lime och citrongräs är väldigt gott till vilt och nötkött. Receptet finns med i Bonniers kokbok.

Läs mer om

Bonniers kokbok

Ingredienser

portioner
  • 8-10 rödbetor, små kokta skalade
  • 25 g smör
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 krm salt
  • 1 tsk färsk ingefära, riven färsk
  • 1 stjärnanis
  • 1 msk limefrukt, pressad juice
  • 1 tsk limefrukt, rivet
  • 1 citrongräs
  • ev flingsalt

Gör så här

  1. Smält smöret och tillsätt sockret.
  2. Låt det bli lite nötbrunt.
  3. Blanda ner salt, ingefära, stjärnanis, limesaft och limeskal i smöret.
  4. Banka på citrongräset med handtaget på kniven så att det öppnar sig och lägg ner även det i smöret.
  5. Rör om och låt småputtra på svag värme i någon minut.
  6. Låt rödbetorna rulla runt i smöret.
  7. Servera rödbetorna varma, eventuellt med flingsalt.