Chèvrebollar

Chèvrebollar
Foto: Jan Bengtsson

Chèvrebollar

Av: Bonniers kokbok (flera kockar)

Från: Bonniers kokbok

3 ingredienser

Ett snabbt och gott tilltugg som gästerna garanterat kommer uppskatta! Variera val av ingrediens att rulla bollarna i för ett härligare intryck.

Receptet är beräknat till cirka 20 bollar.

Läs mer om Bonnier kokbok

Ingredienser

  • 200 g chèvreost
  • 100 g färskost (eller annan färskost)
  • 2 dl torkade tranbär, gula russin, pekannötter eller gräslök, allt finhackadt

Gör så här

  1. Blanda chèvre och färskost.
  2. Låt stå i kylskåpet en stund tills röran har stelnat och går att rulla till bollar.
  3. Rulla chèvrebollarna i tranbär, russin, pekannötter eller gräslök så att de täcks.