Grillad grön sparris

Grillad grön sparris
Foto: Jan Bengtsson

Sparrisen blir saftig och god på grillen och är ett bra tillbehör till grillköttet. Tillsammans med pinjenötter, flingsalt och olivolja blir den oemotståndlig!

Läs mer om

Bonnier kokbok


27 juni 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 250 g sparris, späd grön
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk pinjenötter, rostade
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 0,5 msk olivolja, att ringla över

Gör så här

  1. Skär av den nedersta delen av sparrisen (cirka 1 cm).
  2. Pensla sparrisen med olja och grilla den i cirka 2 minuter.
  3. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna.
  4. Servera sparrisen med pinjenötter, salt och lite god olivolja.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept