Carpaccio på betor

Carpaccio på betor
Foto: Jan Bengtsson
4

Du behöver

Carpaccio

  • 2 st rödbetor
  • 2 st gulbetor
  • 1 st polkabeta
  • Salt, till kokvattnet

Dressing

  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm salt

Ostkräm

  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk olivolja
  • 100 g chèvre eller grekisk fetaost
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 2 msk pinjenötter, rostade
  • 100 g ruccolasallad
  • Flingsalt
  • Svartpeppar , nymald

Gör så här

  1. Koka de olika betorna mjuka var för sig med lite av blasten kvar i lättsaltat vatten, 1 tsk salt per liter vatten.
  2. Gnid av skalet på de nykokta betorna under rinnande kallt vatten.
  3. Skiva sedan betorna mycket tunt och lägg upp dem som taktegel på fyra tallrikar.
  4. Blanda samman dressingen och ringla den över betorna.
  5. Finhacka vitlöken och fräs den i olivolja utan att den får färg, låt svalna.
  6. Mosa chèvre eller fetaost med en gaffel.
  7. Blanda ner den frästa vitlöken, häll på grädden och blanda till en kräm.
  8. Lägg en klick på varje tallrik och garnera med pinjenötter och ruccola.
  9. Servera carpaccion med flingsalt och nymald svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept