Bönlasagne med parmesan och aubergine

1,5 h
4
1,5 h
4

Du behöver

  • 1 pkt bönlasagneplattor
  • 3 dl krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 aubergine, skivade
  • 1 msk torkad basilika
  • 1 kruka färsk basilika, riven
  • 100 g parmesan, riven
  • 1 dl olivolja + till stekning
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Tomatsås
    Stek lök och 1 vitlöksklyfta försiktigt i lite olivolja i 5 min. Tillsätt krossade tomater och 1 dl vatten. Lägg i torkad basilika. Låt det småputtra i 30 minuter på låg värme, smaka sedan av med salt och peppar samt den färska basilikan.
  2. Under tiden tomatsåsen puttrar så stek aubergineskivorna i rikligt med olivolja, salta och peppra.
  3. Sätt ugnen på 180 grader.
  4. Montera lasagnen i en ugnsfast form genom att varva bönlasagneplattor, tomatsås, aubergine och lite riven parmesan. Gör minst 3 lager.
  5. Baka av lasagnen i ugnen i 45 minuter.
  6. Servera lasagnen med ev. lite olivolja och mer riven parmesan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept