Bondomelett med fläsk och korv

Bondomelett med fläsk och korv
Foto: TV4

Lätt som en plätt gör du den här omeletten, perfekt som snabb kvällsmat eller lunch. Laga den när du har lite rester av korv eller skinka hemma.

8 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 10 ägg
  • 3 msk smält smör
  • 0,5 gul lök
  • 0,25 purjolök
  • 300 g skinka och/eller korv
  • 4 medelstora kokta potatisar
  • 1 msk persilja, hackad
  • 1 msk gräslök, finskuren
  • smör till stekning
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och skiva löken och ansa, skölj och strimla purjon. Skiva skinkan, korven och potatisen. Stek lök- och purjostrimlorna mjuka i smör, tillsätt skinka, korv och potatis.
  2. Vispa ihop äggen med det smälta smöret, krydda med salt och nymalen vitpeppar.
  3. Häll äggblandningen i stekpannan över det stekta och rör om med en gaffel eller träspade, så att äggblandningen kommer ner till bottnen i pannan. Stek tills nästan hela omeletten stannat, den ska ha en krämig kärna i mitten. Hacka persilja och gräslök och strö det över omeletten före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept