Bondgårdsbröd

Bondgårdsbröd
Foto: TV4

Genom att baka ut brödet som en stor giffel blir det vackert och pryder sin plats på matbordet. Du kan även göra små portionsbröd på samma sätt.

26 januari 2009
Visa mer
1

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten, 37°
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 1 dl havregryn
  • 3 dl grahamsmjöl
  • ca 10 dl lantvetemjöl

Gör så här

  1. Rör ut jästen med vattnet, arbeta in resten av ingredienserna till en slät deg. Knåda degen smidig. Täck och jäs 40 minuter.
  2. Värm ugnen till 225°. Knåda degen väl. Kavla ut en triangel och rulla ihop den från bredsidan. Pudra lite mjöl över. Böj brödet lätt och lägg det på en plåt. Jäs 30 minuter under duk.
  3. Grädda i nedre halvan av ugnen i 10 minuter, sänk sedan värmen till 175° och grädda klart ca 30 minuter. Låt svalna på galler under duk.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept