Bondbönsallad med pecorino

Bondbönsallad med pecorino
Foto: TV4

En härlig lunchsallad som ofta serveras i Toscana. Pecorino är en av Italiens alldeles speciella ostsorter, så försök få tag på äkta vara. Annars är parmesan ett alternativ. Frankrike har sin egen variant, den funkar också bra. Räkna med en timmes tid för salladen att stå och dra till sig smaker.

27 juli 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 dl campanellipasta
  • 4 dl bondbönor
  • 4 dl tärnad pecorino
  • 2 rödlökar, finhackade
  • 1,5 dl olivolja
  • 0,5 dl rödvinsvinäger
  • 1 knippa bladpersilja
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll i ett durkslag och spola över kallt vatten.
  2. Tärna ner pecorinon i cm-stora kuber. Bryt ut bondbönorna ur skalen och blanda rödlök, pecorino, pasta och bönor i en skål. Blanda olivolja och vinäger, häll över salladen och smaksätt med salt och peppar. Låt stå och dra 1 timme.
  3. Hacka persiljan och blanda ner den vid servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept