Bön- och tomatröra

Från Nyhetsmorgon

Smakrik röra med tomat, vita bönor och örter. Serveras med fördel ljummen.

Tips! Om du har tillgång till torkade bondbönor blir det också jättegott, men då ska de ligga i blöt över natten och skalet runt kärnan ska plockas bort. Enklast blir det med färdigkokta bönor, men kikärter blir också gott. Ibland använder jag konserverade körsbärstomater, men då slår jag bort vattnet först.

11 juli 2015
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 400 g kokta vita bönor (eller kikärter)
  • 1 kruka basilika eller persilja, finhackad
  • 0,5 röd chili, finskuren
  • 2-3 klyftor vitlök, finhackade
  • ca 6 körsbärstomater, halverade
  • ca 1 dl god olivolja
  • salt och nymalen
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Häll av vattnet från bönorna och mixa dem med samtliga ingredienser förutom olivoljan. Tillsätt olja lite i taget tills du får en härlig konsistens. Smaka av med salt och peppar. Styrkan bestämmer du själv, men det är gott om bönorna får en hetta som märks.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept