Bön- och räkomelett

Bön- och räkomelett
Foto: TV4

Detta är en portionsomelett som passar till lunch eller lättare kvällsrätt. Perfekt att laga när man har kokta bönor över, vilken sort spelar mindre roll. Du kan också använda vita bönor från burk. Sallad och bröd smakar bra till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 100 g skalade räkor
  • 2 dl vita bönor
  • 0,5 liter vatten
  • 1 gul lök
  • 4 tomater
  • 6 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 krm kajennpeppar
  • 2 msk jordnötsolja

Gör så här

  1. Låt bönorna ligga i kallt vatten över natten. Lägg dem i en kastrull och häll på nytt vatten, koka bönorna på svag värme med lock i 45–60 minuter. Häll av vattnet.
  2. Skala och grovhacka räkorna. Skala och finhacka löken och grovhacka tomaterna. Vispa äggen i en stor bunke och lägg i bönor, räkor, lök och tomater. Smaksätt med salt, peppar och kajennpeppar.
  3. Hetta upp lite av oljan i en stekpanna till medelvärme. Häll i en fjärdedel av smeten i pannan och rör försiktigt så att lös smet kan rinna ner och stelna. Lägg ett lock ovanpå stekpannan och vänd upp och ner så att omeletten hamnar på locket och låt den sedan glida tillbaka ner i stekpannan. Stek omeletten i 1 minut till och stjälp sedan upp den direkt på tallriken. Stek ytterligare 3 omeletter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept