Bombe Alaska

1 h + 3 h
4
Bombe Alaska
Foto: TV4

Glace au four med kokosglass för barnet i oss alla.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

17 november 2015
Visa mer
1 h + 3 h
4

Du behöver

Kokosglass

  • 4 dl kokosmjölk
  • 4 dl kokoskräm
  • 2 dl maplesirap
  • 1 msk glykos-sirap
  • 1 lime, saften
  • 1 vaniljstång, fröna

Italiensk maräng

  • 2 dl socker, till sirap
  • 2 dl vatten, till sirap
  • 3 äggvitor
  • 1 tsk citronsaft

Gör så här

  1. Häll i kokosmjölk och kokoskräm, lime saft, glykos, sirap och vaniljfrön i en glassmaskin.
  2. Kör enligt maskinens instruktioner. Forma glassen på en tallrik. Stoppa in i frysen.
  3. Värm socker och vatten till sirap.
  4. Vispa äggvitorna och citronsaft till en fast skum. Häll i den varma sirapen långsamt. Vispa 10 min, tills marängen har svalnat.
  5. Klä glassen med maräng. Bränn med en köksblåslampa för att ge färg. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept