Blötlägg bönorna över natten. Hacka persiljan. Skala och skär lök, morötter och selleri grovt. Skala vitlöken. Bryn köttet i oljan och lägg över i en gryta. Häll på vinet och låt köttet puttra i det tills det nästan kokat in.
Lägg då i lök, morötter och selleri. Häll på buljong upp till 1 cm över köttet. Tillsätt rosmarin, salvia och svartpeppar och pressa ner vitlöken. Koka upp, lägg på lock och låt sjuda på svag värme i 20 minuter. Lägg i de vita bönorna och sjud i ytterligare 70 minuter. Salta grytan när köttet är mört.
Sås: Hacka paprika, persilja, tomater och blekselleri smått. Skala och hacka morötter och lök. Lägg hacket i en kastrull. Tillsätt salt, vinäger och vatten och koka upp. Låt sjuda på svag värme i minst 2 timmar. Rör ner olivolja och kyl såsen. Servera såsen kall till grytan.