I samarbete med Scan

Boeuf bourguignon på klassiskt vis

2 h
6
Boeuf bourguignon på klassiskt vis
2 h
6

Du behöver

  • 1 kg Scan högrev
  • 2 gula lökar
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 klyftor vitlök, pressade
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 lagerblad
  • 2 tärningar ox- eller köttbuljong
  • 4 dl rött vin
  • 200 g steklök
  • 100 g champinjoner
  • 150 g rimmat fläsk
  • färsk timjan

Gör så här

  1. Skär köttet i mindre bitar. Skär bort synligt fett och senor.
  2. Hetta upp lite smör i en stekpanna och bryn köttet i omgångar. Lyft över det till en gryta efter hand. Vispa ur stekpannan med lite vatten efter varje stekning. Häll över vattnet i grytan. Skala, klyfta och stek löken på svag värme ca 5 minuter och lägg löken i grytan.
  3. Sikta mjölet över köttet. Tillsätt tomatpuré, vitlök, timjan, och lagerblad. Smula i buljongtärningarna. Späd med vin och vatten så det täcker. Krydda med salt och svartpeppar. Blanda väl och låt grytan koka upp.
  4. Låt grytan sjuda på låg värme utan lock 1,5-2 timmar. Köttet är färdigt när det nästan faller i sönder.
  5. Skala och fräs hel steklök i smör 2-3 minuter på medelvärme under omrörning. Låt löken sjuda med i grytan de sista 10 minuterna. Fräs svampen i smör och rör ner den i grytan. Skär fläsket i mindre bitar. Bryn i stekpanna och strö över grytan före serveringen.
  6. Garnera med färsk timjan
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Scan

Fler goda recept