Långbros krondillssnaps med citron

Från Nyhetsmorgon

Gör egen snaps till årets kräftskiva! Här smaksatt med citronskal, honung och krondill. OBS! Låt inte själva dillen vara med för länge för då blir snapsen inte så bra. När den väl är silad går den bra att spara.

8 augusti 2014
Visa mer

Du behöver

  • 1 flaska brännvin special
  • 4 stora krondill (med stjälkar och blommor)
  • 1-2 msk flytande honung
  • 0,5 liten citron, rivet skal

Gör så här

  1. Plocka krondillen i mindre bitar.
  2. Skär citronskalet tunt - med så lite sitt lite som möjligt av det vita på skalet.
  3. Lägg ner alla ingredienser i en plåtbunke och häll över brännvinet. Se till att blanda så honungen löser sig.
  4. Låt stå svalt i 2-3 dagar.
  5. Sila av - gärna genom kaffefilter så att de gula fröna helt kommer bort.
  6. Häll på vacker flaska och stick gärna ner en hel krondillsblomma som dekor innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept