Böcklingmousse

Böcklingmousse
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Böcklingmousse

10 ingredienser

Servera moussen på buffébordet eller som förrätt, gärna med knäckebröd eller rostad kavring till. Kokt hackat ägg är också gott till.

Ingredienser

portioner
  • ca 15 böckling
  • 2 små gula lökar, hackade
  • 1 knippe gräslök, hackad
  • 1 knippe dill, hackad
  • 3 dl kaffegrädde
  • 2 ägg
  • salt
  • svartpeppar
  • 6-7 blad gelatin
  • krasse, till garnering

Gör så här

  1. Rensa böcklingarna och mixa filéerna med lök, gräslök och dill. Vispa ihop grädde och ägg och blanda ner. Krydda.
  2. Lägg gelatinbladen i lite kallt vatten 5 minuter. Fiska upp dem och smält dem på låg värme i en kastrull. Rör ner gelatinet i moset.
  3. Slå smeten i vattensköljd form. Ställ den i kyl över natten. Doppa formens undersida hastigt i hett vatten och vänd upp moussen på ett fat. Garnera med kryddkrasse.