Böcklingmousse på rostat knäcke

Böcklingmousse på rostat knäcke
Foto: TV4

Receptet kan varieras med alla rökta fiskar. Öka eller minska mängden efter behag och åtgång. Moussen håller sig 3-4 dagar i kylskåp. Servera moussen som förrätt eller vickning tillsammans med rostat knäckebröd.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 6 böcklingar, skinn- och benfria, behåll rommen
  • 25 g smör, osaltat
  • 0,5 dl grädde
  • 0,5 dl gräslök, finhackad

Gör så här

  1. Det är viktigt att böckling, smör och grädde har samma temperatur (kylskåpskall). Lägg böcklingen och rommen i en matberedare. Kör till en fin massa. Blanda sedan i smöret och sist grädden. Smaka av med nymalen vitpeppar. Sätt till mera grädde om blandningen är för salt.
  2. Lägg i en form (stor som en tekopp). Ställ i kylskåpet i några timmar.
  3. Bred moussen på rostat knäckebröd och strö gräslök över.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept