Böcklingmousse med gräslökssås

Böcklingmousse med gräslökssås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Böcklingmousse med gräslökssås

6 ingredienser

Kör böcklingen i matberedare för att få moussen slät och len.

Ingredienser

portioner
  • 150 g rensad nyrökt böckling
  • 1 dl fiskbuljong
  • 1 blad gelatin

Såsen:

  • 2 dl gräddfil
  • 4 msk gräslök

Servering:

  • knäckebröd

Gör så här

  1. Rensa böcklingarna noga. Mixa fisken slät i matberedare. Koka upp buljongen.
  2. Blötlägg gelatinbladet i vatten. Krama ur och lös upp det i den varma fiskbuljongen. Låt buljongen svalna lite. Blanda ner böcklingen i buljongen och låt det hela stelna.
  3. Forma moussen med varm matsked. Blanda gräddfilen med finhackad gräslök och servera såsen till moussen.
  4. knäckebröd är gott till!