Böcklingägg

Böcklingägg
Foto: TV4

En elegant lite förrätt med sting. Servera med ett gott brytbröd eller knäckebröd.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 4 st stora tomater
  • 4 st hårdkokta ägg
  • 0,25 dl rapsolja
  • 1 msk vinäger
  • 3 st böcklingar, rensade
  • 3 msk mjukt smör
  • 3-4 msk grädde
  • 2 msk kapris
  • sallatsbädd
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Dela tomaterna på mitten, gröp ur kärnorna.
  2. Dela äggen, ta ur gulan och ställ vitan inuti tomaterna.
  3. Mixa äggulor, olja, vinäger, böcklingfiléer, smör och grädde till smet. Krydda. Fyll vitorna, garnera med kapris.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept